
הקמת מרכזי טראומה בקהילה
מאז פרוץ המלחמה, גלילה פועלת להעניק מענה לטיפול בטראומה ולבניית חוסן לתושבי הצפון והדרום, בשיתוף "קרן אתנה" ו"מרכז משאבים". במסגרת הפרויקט, אנו מקימים את תוכנית הטראומה והחוסן המבוססת על ImagineBox – חדר סוחף אינטראקטיבי המאפשר טיפול חדשני וחוויתי בטראומה, במיוחד בקרב ילדים ונוער. הפרויקט, מציע מרחב טיפולי ייחודי המבוסס על מציאות מדומה ומשחקיות, במטרה למנוע ולהקל על הפרעות פוסט טראומה. הוא מוקם בחללים בתוך בתי הספר ומרכזי קהילה ומלווה במחקר שיעזור לפתח פרוטוקולים לטיפול יעיל במגוון הפרעות חרדה.
מפונים למען מפונים – תמיכה בעסקים קטנים ובינוניים
היוזמה נועדה לתמוך בעסקים קטנים ובינוניים של תושבי הצפון שפונו מבתיהם עקב המצב הביטחוני, ולחבר אותם עם קהילות המפונים האחרות השוהות במלונות וביישובים אחרים. מאז פברואר, הפרויקט סייע ליותר מ-30 עסקים בצפון, העניק הכשרות מקצועיות בתחומים מגוונים באמצעות בעלי מקצוע תושבי הצפון עבור בעלי עסקים צפוניים, והתקיימו אימוני ספורט, סדנאות יצירה וסדנאות מקצועיות באמצעות בעלי עסקים צפוניים. בזכות הפרויקט ניתנה תמיכה רגשית, חברתית וכלכלית ללמעלה מ-700 מפונים. באמצעות חיבור העסקים המקומיים לקהילות המפונים, הפרויקט הצליח למנוע סגירת עסקים, להבטיח פרנסה למשפחות, ולספק שירותים חיוניים. בנוסף, הפרויקט חיזק את הלכידות הקהילתית ואת החוסן החברתי, בכך שאיפשר לתושבים לתמוך זה בזה ולתרום לשיקום הכלכלי והרגשי של קהילותיהם.
חיזוק היישובים הדרוזים בגליל
הקהילה הדרוזית בגליל מתרכזת במספר כפרים: ארבעה בגולן, ארבעה בגליל העליון והשאר בגליל המערבי. הגברים הדרוזים משרתים כולם בצה”ל או בשרותי הבטחון (משטרה, מג”ב שב” ועוד) והקהילה כולה התגייסה יחד עם כל ישראל ב-8 לאוקטובר. גלילה הייתה שותפה במספר פרויקטים רב בכפרים הדרוזים עוד טרם המלחמה, אך עם פרוץ המלחמה הקשר הודק עוד יותר. ההיכרות עם התרבות והמנהגים מאפשרת לנו לזהות את הצרכים ולתת מענה רלוונטי ומיידי אשר נוטע בקהילה את התחושה שהם חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית, גם בנושא הפילנתרופי. כיתות הכוננות וצוותי החירום היישובים, קיבלו ציוד חירום, ולאחר האסון הגדול במג'דל שמס שבו נהרגו 12 ילדים, סייענו במתן ציוד רפואי נדרש למרכז החירום. הקמנו מספר פרויקטים בפקיעין וינוח להנצחת שני קצינים דרוזים שאיבדו את חייהם בפעולות הרואיות ואנו ממשיכים לסייע תוך שמירה על הקודים התרבותיים הנהוגים בעדה.
תמיכה באוכלוסיות מיוחדות – צרכים מיוחדים, קשישים ומשפחות רווחה בזמן המלחמה
מיום הקמת העמותה, אנו מסייעים בקידום, הפעלה וסיוע בפרויקטים וקרנות סיוע בתחום הרווחה והאוכלוסיות המיוחדות. הפעילות נעשית בשיתוף פעולה עם הרשויות המוניציפליות ועם אגפי הרווחה השונים וכן עם עמותות רבות השותפות למיזמים. בזמן המלחמה, תמכנו בפעילויות הפוגה וספורט לאוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים, תמכנו בקשישים אשר פונו מבתיהם והענקנו תווי שי למשפחות נזקקות רבות, אשר בעקבות המלחמה, מצבן הכלכלי החמיר.
הנצחה
לצערנו הרב, מלחמת חרבות ברזל גבתה מחיר כבד ממשפחות רבות בישראל. נושא ההנצחה הינו נושא רגיש וכואב, בו יש לטפל ברגישות, כבוד והתחשבות במשפחות שאיבדו את היקר להם מכל. יש לנו הזכות והכבוד לעבוד עם מספר משפחות בפרויקטים למען הקהילה שבה בחרו המשפחות להנציח את זכר יקירם. פרויקטים כאלה הוקמו, במכינת רעות, בכפר סבא, בפקיעין, ינוח ובצאלים. יהי זכר הנופלים ברוך.